Лідер Нацкорпусу закликав "масово готуватися піти на фронт" / фото nationalcorps.org

Імовірність військового сценарію головним чином залежатиме від готовності українців до опору агресору.

Про це заявив лідер Національного Корпусу Андрій Білецький у своєму Telegram-каналі.

"В першу чергу - не впадати в розпач. В першу чергу - починати створювати загони територіальної оборони. В першу чергу бути готовими повторити 2014 рік, тобто масово готуватися піти на фронт. Росіяни, дивлячись на наших президентів, наших політиків, уявили, що ми вівці. Ми повинні показати їм просту річ: ми вовки та будемо битися за нашу землю до останнього", - закликав Білецький.

Відео дня

На думку лідера Нацкорпусу, демонстрацією готовності до повномасштабного вторгнення Росія прагне досягнути двох головних цілей: реалізації Мінських угод та повернення води до окупованого Криму.

"В Україні вони можуть ставити перед собою дві мети. Перша мета - це імплементація "Мінська" (Мінських угод) Порошенка-Зеленського. Того "Мінська", де вибори без контролю над кордоном, де "народна міліція ЛДНР", де Україна забирає на себе увесь тягар існування окупованого Росією анклаву. Це той "Мінськ", який підписали два останні президенти України. Друге, безумовно, надзвичайно болюче питання Росії, яке вона повинна вирішувати в комплексі - це питання екологічне, соціальне, економічне. Це питання води в окупованому Криму. Дніпровська вода - вона життєво необхідна для функціонування окупованих територій Криму", - сказав Білецький.