Росія окупувала 1877 українських населених пунктів - Зеленський

Станом на суботу, 25 лютого, російські війська окупували 1877 українських населених пунктів. 

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників заходу, присвяченого солідарності Німеччини з Україною. За його словами, щохвилини загарбники працюють над збільшенням кількості окупованих міст і сіл України. 

"Ми воюємо на українській землі за те, без чого всі ви, друзі, не уявляєте власного життя. Це елементарна безпека. Це свобода та життя за законом. Це людська гідність і право кожної людини й кожної спільноти на повагу до себе. Це щастя жити в родині та можливість мріяти про безпечне й вільне майбутнє для своїх дітей", – сказав президент у своєму зверненні.

Відео дня

Війна в Україні: головні новини

Наступ РФ набирає обертів – противник перекидає для штурмів додаткові війська. Водночас наступальні дії росіян під Бахмутом як і раніше обходяться для ворога у велику ціну. На думку експертів ISW, Росії бракує бойової потужності та ресурсів для підтримки нового наступу.

У вечірньому зведенні в Генштабі заявили, що російські окупанти продовжують атакувати позиції українських військ на Бахмутському напрямку. Водночас на Куп’янському та Лиманському напрямках супротивник вів безуспішні наступальні дії.

Вас також можуть зацікавити новини: