ЗСУ звільнили острів Зміїний від окупантів  / фото Телеграм-канал Сергія Братчука

Президент України Володимир Зеленський щодо операції на острові Зміїний заявив, що кожен російський капітан має бачити український прапор на острові і усвідомлювати, що нашу державу не зламати.

Про це президент заявив у вечірньому відеозверненні.

"Хочу сьогодні подякувати за завершальний етап боротьби за Зміїний – там встановлено наш національний прапор. Два місяці тривала ця операція", - зазначив він.

Зеленський додав, що у ній взяли участь розвідка, Сили спецоперацій, "альфівці" СБУ, прикордонники, артилеристи, Військово-морські сили, Повітряні сили.

"І хай тепер кожен російський капітан – чи то корабля, чи то літака – бачить український прапор на Зміїному і знає, що нашу державу не зламати", - наголосив глава держави.

Звільнення острова Зміїний: що відомо

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти захопили український острів Зміїний у Чорному морі в перші дні повномасштабного вторгнення в Україні у лютому 2022 року.

30 червня після вогневих ударів українськими ракетними та артилерійськими підрозділами по острову Зміїний російські військові залишили острів.

В Росії назвали виведення військ зі Зміїного "жестом доброї волі".

4 липня в оперативному командуванні "Південь" поінформували, що на острів Зміїний доставлено український прапор.  Сьогодні, 7 липня, стало відомо, що на цьому прапорі є послання російському військовому кораблю.

Вас також можуть зацікавити новини: