Окупанти били по Харкову / фото ДСНС

Мер Харкова поділився докладнішою інформацією про нічні "прильоти". Він повідомив, що під ударом опинився медкомплекс, у корпусах якого на момент ракетного обстрілу знаходилося люди.

За його даними, на момент атаки у медзакладі перебували понад тисячу осіб - 900 пацієнтів і 250 осіб персоналу. "На щастя, ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу - в іншому випадку важко уявити кількість загиблих та постраждалих. Є одна поранена людина, ступінь - легкий", - деталізував мер. 

Щодо руйнувань - від вибухової хвилі постраждало кілька будівель: вибиті шибки, пошкоджені дахи, лінії електропередач, водогін та інші інженерні комунікації. На місці працюють усі відповідні служби.

Відео дня

Пізніше у Нацполіції додали, що близько 00:30 години 27 квітня окупанти вдарили двома ракетами по Салтівському району. Боєприпаси влучили на територію лікарні. Також там деталізували, що уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Внаслідок обстрілу пошкоджені будівля медзакладу, яка не експлуатувалась, харчоблок і корпус, в якому на момент прильоту перебувало 60 пацієнтів та п’ять працівників лікарні. Пацієнтів з потрощених приміщень перевели в інші корпуси.

"За попередніми висновками фахівців вибухотехнічної служби, росіяни обстріляли медзаклад з РСЗВ С-300", - йдеться у повідомленні Нацполіції. 

Нічний удар по Україні

Внчі 27 квітня російські окупанти в черговий раз вдарили по Україні за допомогою крилатих і аеробалістичних ракет. У Повітряних силах оголосили тривогу і повідомили про зліт Ту-95МС з аеродрому "Оленья".

Окупанти намагалися влучити у логістичні вузли та по енергетиці.

Зокрема, були атаковані Дніпро, Стрий та Харків.

Лише у 06:01 в Україні пролунав відбій повітряної тривоги.

Вас також можуть зацікавити новини: