Бойовики проводять мобілізацію в ОРДЛО / фото REUTERS

В окупованій частині Луганської області (на території так званої "ЛНР") проходить мобілізація чоловіків до лав бойовиків для війни проти регулярної української армії. Через небажання місцевого населення самостійно з'являтися до військкоматів повістки вручають у громадських місцях.

У мережі з'явилося відео "порятунку" одного з потенційних мобілізованих. Журналіст Денис Казанський опублікувавши запис, на якому продавщиця магазину буквально відбиває свого покупця. Процес вона сама зняла на відео і виклала в інтернет.

"Ви прийшли в магазин, приватну власність, Покажіть мені документ, що ви маєте право", - заявила жінка співробітниці військкомату. Вона також, обурилася, що присутній бойовик в камуфляжі не воює, а ходить по місту, змушуючи робити це інших.

У якийсь момент продавщиця нагадала, що вона є "громадянином України або Донбасу".

У підсумку документи про воєнний стан в ОРЛО, а також дозвіл вручати повістки в магазинах продавщиці не надали. 

Як відомо, Росія примусово відправляє на війну проти України жителів, які перебувають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Ті зазнають величезних втрат у боях з ЗСУ. Раніше ЗМІ опублікували дані про втрати серед "мобілізованих".