На Донбасі окупанти займаються доукомплектуванням своїх військових частин, поділилися у розвідці / фото amurburg.ru

Окупаційні сили Російської Федерації на Донбасі шукають мобілізаційний ресурс для доукомплектування своїх військових частин, які воюють проти Збройних сил України, та посилено розшукують тих, хто ухиляється від проходження зборів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у соціальній мережі Facebook.

"Командування Збройних сил РФ продовжує утримувати в готовності до застосування з’єднання і частини оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Зокрема, з 10 січня за єдиним планом підготовки Збройних сил РФ у 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусах розпочаті заходи тижня бойової та мобілізаційної готовності, у рамках яких заплановані збори з резервістами", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також сказано, що "відпрацьовуються питання доукомплектування військових частин оперативного угруповання російських окупаційних військ мобілізаційними ресурсами, здійснюється перевірка роботи розгорнутих пунктів прийому особового складу та військової техніки".

Читайте такожНа Донбасі на новорічні свята війська РФ посилили передові позиції – розвідка"Водночас силові структури окупаційних адміністрацій у посиленому режимі здійснюють розшукові заходи осіб, які рахуються як приписний особовий склад районних військових комісаріатів та ухиляються від проходження зборів", – заявляють у розвідці.

Нагадаємо, Росія у 2014 році вдерлася на частину Донбасу та підтримала бойовиків, які створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР". Сама РФ стверджує, що на Донбасі йде "внутрішньоукраїнський конфлікт".

Раніше у розвідці повідомили, що у грудні Росія значно збільшила поставку нових та модернізованих бойових броньованих машин для окупаційних військ на Донбасі.

Вас також можуть зацікавити новини: