10 липня 2022 року міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що хотіла б пообіцяти Україні певну допомогу, але не може / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Анналена Бербок правильно розставляє акценти, говорячи про те, що вона відстоює політику військового невтручання у війну Росії в Україні.

Про це заявив Радник голови офісу президента Михайло Подоляк.

Подоляк підкреслив, що українцям не потрібно, щоб захід за них воював, – потрібні системи протиповітряної та протиракетної оборони.

Відео дня

"Анналена Бербок правильно розставляє акценти в підтримці України. Сьогодні українці захищають весь вільний світ, але не просять воювати за себе. Що нам потрібно, це системи ПРО/ППО, щоб захистити людей від російського ракетного терору. Терористи не повинні бути озброєні краще за цивілізовані країни", - зазначив Подоляк.

Заява Анни Бербок:

10 липня 2022 року міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що хотіла б пообіцяти Україні певну допомогу, але не може, оскільки для цього потрібно військове втручання.

"Я хотіла б пообіцяти, що ми гарантуємо гуманітарні коридори з районів України, за які йдуть бої. Однак ми не можемо це забезпечити. Така обіцянка має бути підкріплена військовими заходами. Хороша зовнішня політика означає, що ви зберігаєте тверезу голову, навіть коли в грудях у вас все кипить. Терпіти, коли нічого не можеш зробити, — в цьому іноді полягає жорстокість зовнішньої політики", - зазначила Бербок.

За її словами, саме тому вона повинна була чітко сказати, що безпольотну зону над Україною створювати не будуть.

Війна в Україні та позиція Бербок:

На початку травня 2022 року Анналена Бербок відвідала Київ. Це була перша поїздка члена федерального уряду до української столиці з початку повномасштабної війни в Україні. 

19 травня Бербок заявила про те, що розв'язана Росією агресія проти України б'є по всьому світу, в тому числі по найбіднішим верствам населення.

Наприкінці травня стало відомо, за останні дев'ять тижнів уряд Німеччини звів до мінімуму військову підтримку України.

У період з 30 березня по 26 травня в Україну надійшло всього дві партії зброї від уряду Німеччини. Обидві партії містили лише невеликі пристрої.  

5 червня 2022 року посол України в Німеччині Андрій Мельник дорікнув міністру закордонних справ ФРН Анналені Бербок в тому, що за більш ніж 100 днів повномасштабної війни вона жодного разу не зустрілася з ним.

29 червня 2022 року міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила про те, що якщо Путін захоче, війна в Україні закінчиться вже завтра.

Вас також можуть зацікавити новини: