Стремоусов у бронежилеті приїхав до мосту / скріншот відео

Російські окупанти, які тимчасово захопили Херсонську область, підтвердили успішний удар ЗСУ по Антоновскому мосту через Дніпро.

Про це заявив так званий заступник голови окупаційної адміністрації регіону Кирило Стремоусов у коментарі пропагандистським ЗМІ. Відео було записано на початку самого мосту.

На ньому Стремоусов стверджує, що рух мостом перекрито після нічного удару HIMARS. При цьому Стремоусов навмисно збрехав, що по мосту стріляли не українські військові, а "американські фахівці".

"Міст зараз перекритий. Ті, хто стріляв по мосту, просто ускладнили життя мирному населенню Херсона та області", - заявив Стремоусов, додавши, що на бойові дії закриття мосту нібито не впливає.

Удари по Антонівському мосту

Нагадаємо, що вночі в окупованому Херсоні прогриміли потужні вибухи. Повідомлялося про успішну атаку ЗСУ по Антонівському мосту. Пізніше філігранні удари по мосту підтвердили в ЗСУ.

Як раніше повідомляв УНІАН, 19 липня, українські військові вдарили по Антонівському мосту в окупованому Херсоні, який пов'язує місто з лівим берегом Дніпра.

У британській розвідці називають основною вразливістю російської армії на Херсонщині саме Антонівський міст. Саме тому контроль над переправами через Дніпро може стати ключовим фактором у бойових діях у Херсонській області.

23 липня ЗСУ "з хірургічною точністю" потрапили в Дар'ївський міст через Інгулець в Херсонській області. Станом на 25 липня ЗСУ вже взяли під контроль кілька об'єктів транспортної інфраструктури в області.