Глава офісу президента Андрій Єрмак / фото president.gov.ua

Глава офісу президента Андрій Єрмак запевнив, що Україна не піде на будь-яку нову угоду з РФ без повного звільнення своїх територій.

Про це він написав у Telegram-каналі.

"Нашою метою є найшвидше встановлення миру. Що довше триває ця війна, то більші ризики для всієї планети. Але цей мир має бути справедливим. Суверенітет і територіальна цілісність України – не тема для компромісів. Росія має звільнити наші території, включно з українським Кримом та українським Донбасом", - написав він.

Відео дня

За його словами, наступ росіян захлинається, вони переходять до оборони, намагаючись втримати захоплені території та створити передумови для чергової угоди, яку все одно невдовзі порушать.

"Як це було з двома Мінськими угодами. Для нас це неприпустимо", - підсумував Єрмак.

Нагадаємо, 17 квітня в ОП підтвердили, що переговори з агресором наразі на паузі. На це є декілька причин, зокрема, росіяни не демонструють ключового – розуміння сьогоднішніх процесів у світі й своєї вкрай негативної ролі.

Останній раз делегації двох країн зустрічалися віч-на-віч у кінці березня. В ході зустрічі українська делегація запропонувала підписати Міжнародний договір про нову систему гарантій безпеки для неї.

Вас також можуть зацікавити новини: