Україна готова атакувати російські кораблі / фото ВМСУ

Україна знищуватиме російські кораблі, якщо РФ зважиться атакувати цивільні судна в Чорному морі після виходу з так званої "зернової угоди".

"Україна захищатиме свої суверенні інтереси, в тому числі знищуючи об'єкти, які завдають шкоди цим суверенним інтересам. Безумовно, якщо Росія буде використовувати флот, атакуючи наші суверенні права, ми будемо відповідним чином атакувати ці об'єкти, - заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк. - Ми будемо розглядати будь-які російські судна точно так само, як вони, як об'єкти, які везуть зброю".

При цьому він додав, що зараз РФ вже починає відмовлятися від своїх слів про наміри знищувати кораблі з прапорами третіх країн в нейтральних водах Чорного моря.

Також Подоляк пояснив, чого домагався кремлівський диктатор Володимир Путін. За його словами, він хотів перехопити інформаційний глобальний порядок денний, спробував посперечатися з президентом Туреччини Ердоганом, а також спробувати знищити перевалочну інфраструктури України "під шумок".

Нагадаємо, після виходу Росії з так званої "зернової угоди" в Міноборони РФ заявили, що будуть атакувати судна з українським зерном, вважаючи їх "перевізниками зброї".

Реагуючи на дані погрози, в Міністерство оборони України заявили, що так само розглядатимуть усі судна, які йтимуть до російських портів Чорним морем, як такі, що перевозять зброю.

Вас також можуть зацікавити новини: