В МО РФ вигадали фейк про "українських мародерів, перевдягнених у росіян" / фото СБУ

Центр протидії дезінформації при РНБО опублікував нову добірку російських фейків та дезінформації, які поширювали за минулу добу.

Як зазначили в ЦПД, зокрема, Міноборони РФ розповсюджувала недолугий фейк про перевдягнених українських мародерів.

Так, окупанти заявили: "У Слов’янську київським режимом підготовлено провокацію з метою дискредитації ЗС РФ. Для її реалізації військові ЗСУ, переодягнені у російську форму, демонстративно грабували будинки та застосовували фізичне насилля до мирних жителів, здійснюючи фото- та відеозйомку "актів мародерства", нібито скоєних російськими військами". 

Відео дня

Також російські ЗМІ поширювали маніпулятивні заяви про "підготовку в Миколаєві зачистки "неблагонадійних" громадян, які мають зв’язки з РФ".

"Для цього СБУ планує здійснити рейди та відправку до фільтраційних таборів. До міста вже прибуло підсилення з Києва та західних областей України", - стверджує роспропаганда. 

Крім цього, поширювали дезінформацію про долю САУ CAESAR з посиланням на невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Той стверджує, що українські військові продали САУ російським військам і вони опинилися на "Уралвагонзаводі".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 липні, українська радіогрупа TAVR Media заявила про кібератаку на мережу радіостанцій та попередила, що поширена в ефірі інформація про проблеми зі здоров’ям Зеленського не відповідає дійсності.

Вас також можуть зацікавити новини: