В РФ горить НПЗ, який належав сім'ї Медведчука / скриншот

В Ростовській області РФ горить Новошахтинський нафтопереробний завод.

Про це повідомляє Telegram-канал Baza.

За попередніми даними, пожежа почалася близько 9 ранку на установці з переробки нафти. Площа займання становить 50 квадратних метрів. Постраждалих нема.

Відео дня

Згодом канал опублікував відео, на якому видно, що НПЗ атакував безпілотник. На кадрах видно, як БПЛА наближається до заводу, а потім скидає на нього вибухівку. Стався вибух та займання.

Голоси за кадром обговорюють, що безпілотник "прилетів з України". Інші чоловіки перегукуються у паніці.

Наразі пожежу ліквідовують російські рятувальники. Натомість Telegram-канали публікують кадри, на яких видно рештки безпілотника. 

Новошахтинський завод нафтопродуктів проектною потужністю переробки до 7,5 млн. тонн нафти на рік було введено в експлуатацію у 2009 році. 27 лютого 2014 року росіяни почали відкриту фазу анексії українського Криму. За даними "Схем", того ж дня дружини депутатів від ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака отримали свої частки у Новошахтинському заводі нафтопродуктів приблизно за $40 000.

У квітні минулого року російський "Інтерфакс" повідомив, що новим власником Новошахтинського НПЗ став великий будівельний підрядник ПЕТОН.

Як повідомляв УНІАН, Росія неодноразово атакувала українські нафтобази з початку повномасштабного вторгнення. 

Кілька днів тому президент України Володимир Зеленський заявив, що окупанти намагаються погіршити ситуацію із пальним в Україні, обстрілюючи паливну інфраструктуру. Він пообіцяв відповідь на удари.

Вас також можуть зацікавити новини: