В Сєвєродонецьку Луганської області на певних ділянках відзначається десятикратна перевага противника у артилерії.

Як повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, який проінспектував роботу підрозділів ГУР МО в місті Сєвєродонецьк, на сьогодні це "найгарячіший" напрямок російсько-української війни, де наші захисники у важких боях знищують ворога. 

"На певних ділянках відзначається десятикратна перевага противника у артилерії. Попри це, ми поступово витісняємо окупантів з міста", - наголосив він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у Сєвєродонецьку Луганської області ведуться бойові дії за встановлення повного контролю над містом.

Раніше голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що генералу Олександру Дворнікову, який командує російськими військами в Україні, дали вказівку щодо захоплення міста Сєвєродонецьк. Він повинен впоратися з цим завданням до 10 червня або хоча б встановити контроль над трасою Бахмут-Лисичанськ до зазначеного терміну.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) заявили, що російські війська, найімовірніше, розтратять свій наступальний потенціал у боях за Сєвєродонецьк. Але у російських військ навряд чи будуть сили, необхідні для захоплення значної території в Донецькій області після подальших втрат навколо Сєвєродонецька.

Вас також можуть зацікавити новини: