ЗСУ потребують зброї для контрнаступу / фото УНІАН

Переломний момент і війні України з Росією наступив у боях за Київ, коли ворог був відбитий. Зараз для повної перемоги важливо розділити Росію, щоб не дати їй можливість для агресії в майбутньому.

Таку думку висловив "Апострофу" прес-офіцер 112-ї київської бригади територіальної оборони Збройних Сил України Андрій Ковальов.

Він пояснив, що ЗСУ вдалося підірвати мотивацію окупантів, а також настрої всередині російської "партії війни".

Відео дня

"Російська Федерація не розраховувала на таку довгу і затяжну війну. У них закінчуються офіцери і кадрові фахівці. Ми бачимо, як Путін в перші тижні війни фактично знищив еліту своєї армії на Гостомельському аеродромі, куди викинули десантні війська. Рано чи пізно в Російській Федерації закінчаться ракети, а через введені санкції у них немає можливості збирати нові. Російська Федерація виснажується - і слава Богу - але санкції повинні бути жорсткішими, щоб Росія виснажувалася швидше", - говорить офіцер.

За словами Ковальова, не можна запускати заморозку конфлікту. Зараз українським захисникам потрібне озброєння для переходу в потужний контрнаступ на сході та півдні країни.

"У нас є всі можливості вигнати окупантів з нашої території й навіть звільнити Крим. Але дуже важливою умовою завершення цієї війни повинна бути деінтеграція Російської Федерації, тому що в іншому випадку ця війна не буде закінчена. Вони знову повернуться до спроби окупації України й будуть намагатися ядерною зброєю шантажувати світ", - резюмував він.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг попередив, що війна може бути затяжною, а закінчитися нібито повинна за столом переговорів.