Українці пояснили окупантам, чому їм варто втікати з України / фото REUTERS

Росія воює, як у Середньовіччя, страчуючи цивільне населення на окупованих українських територіях, гвалтуючи жінок та дітей і депортуючи українців у віддалені регіони РФ.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради ООН у Відні, цитує Укрінформ.

"Росія має багато сучасної зброї війни: крилаті ракети, які пролітають сотні миль, влучаючи у ціль з дивовижною точністю. Вона має точні керовані боєприпаси, які можна запускати з повітря, з моря та суходолу. Але чому ця війна ведеться так, ніби ми живемо у Середньовіччя?" - звернувся Карпентер.

Відео дня

Посол пояснює варварство росіян метою позбутися місцевого населення на окупованих територіях. 

Він додав, що грабіж ресурсів на захоплених територіях і примус населення до втечі – "це ще одна середньовічна тактика".

"Садистські звірства та дуже цілеспрямований процес "фільтрації" цілком можуть мати мету. Особливо, якщо цією метою є заперечення самої концепції української державності в районах, які РФ зараз контролює, аби легше поглинути ці частини України", - заявив Карпентер.

Війна в Україні: актуальні дані

Ворог зосередив зусилля по захопленню Луганської та Донецької області. Росіяни просунулися вглиб Сєвєродонецька, але українські захисники тримають позиції. 

ЗСУ вдається проводити певні локальні військові операції в місті, зазначив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай.

При цьому ворог продовжує обстрілювати прикордонні райони України з метою відвернути увагу українських сил, а також тримає в Чорному морі кораблі з ракетними установками.

Водночас ЗСУ продовжують контрнаступ на Херсонському напрямку. Під загрозою опинилася життєво важлива наземна лінія постачання окупаційних військ РФ на кордоні Херсонської та Миколаївської області.

Вас також можуть зацікавити новини: