Жданов пояснив, як вибухи на аеродромах зруйнували ще один міф про армію РФ / фото Maxar

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що ударами по російських аеродромах Україна вщент зруйнувала ще один міф про непереможну армію РФ. 

Як він заявив в ефірі Апостроф TV, ці інциденти довели, що історія РФ про "найміцнішу і найнеприступнішу" ППО теж виявилася фейком.

"В принципі, ще один міф ми зруйнували повністю, вщент. Якщо на початку війни Росія хизувалася тим, що в неї "друга армія в світі", то я нагадаю, що Росія завжди підкреслювала, що в них найміцніша і найнеприступніша ПВО в світі. Але так сталося, що пролунали вибухи", – зазначив Жданов. 

Відео дня

За словами експерта, вибухи на аеродромах вплинуть на російське суспільство, а також можуть створити антивоєнні настрої всередині РФ.  

"Дійсно, такі вибухи і на такій глибині від кордону з Україною формують суспільну думку в плані того, що "це не наша війна і туди не треба втручатися", і лякають населення, створюють антивоєнні настрої. Але все ж таки підтримка цієї війни залишається досить високою в російському суспільстві. Вони розраховують так, що там десь є регулярна армія. Їм же не кажуть, що її вже немає, майже немає тієї армії. От нехай вона воює, ми це підтримуємо, але самі на війну не підемо. Ось такі приблизно настрої сьогодні формуються в російському суспільстві", – пояснив Жданов. 

Удари по аеродромах в РФ

5 грудня на російському аеродромі "Енгельс", що розташований у Саратовській області РФ, сталася "бавовна". Невідомі дрони атакувати стратегічну авіацію окупантів. Того ж дня вибухи пролунали і на аеродромі "Дягілєво" в Рязанській області. 

Військовий експерт Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Ігор Козій не відкинув, що у Росії внаслідок "бавовни" було знищено велику кількість літаків. Тож, на його думку, РФ після цього просто спробує все перенести й сховати.

Пізніше стало відомо, що на аеродромі стратегічної авіації "Дягілево" Рязанської області зі стоянки зникло щонайменше 9 бомбардувальників. Йдеться про Ту-22 М, а також пошкоджений вибухом літак.

Вас також можуть зацікавити новини: