Україна невдовзі отримає рішення про постачання F-16, вважають в ОП / фото REUTERS

В Офісі президента впевнені, що невдовзі Україна отримає рішення про постачання західних винищувачів F-16.

Про це в інтерв’ю УНІАН розповів заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, коментуючи наратив про нібито різкість у проханнях України надати додаткову військову допомогу.

"Я б не назвав це різкістю. Я б назвав це наполяганням на позиції України. І наші партнери розуміють ці наші заяви, які стосуються зброї чи, наприклад, нашого вступу до НАТО", - сказав він.

Відео дня

Зокрема, Жовква наголосив, що головним критерієм такого розуміння є результат. Так, наразі його можна бачити у широкому спектрі наданої Україні протиповітряної оборони та у рішенні про початок навчання українських пілотів. 

"Ми точно невдовзі отримаємо рішення про постачання F-16, а ці літаки - це також частина закриття нашого неба", - зауважив представник ОП. 

Він уточнив, що для отримання винищувачів F-16 спочатку українські пілоти мають пройти відповідне навчання.

"Це та техніка, яка суттєво відрізняється від техніки, яку пілотують наші аси зараз… Тому наші пілоти невдовзі розпочнуть навчання. І його вони точно пройдуть швидше, ніж за підручниками, адже у нас немає часу", - додав Жовква. 

Крім того, він підкреслив, що Україна вже отримала далекобійну зброю від партнерів та очікує відповідного рішення від Сполучених Штатів Америки.

"Лише впевненими діями президента України ми отримаємо результат. А нашим результатом може бути лише перемога. Для перемоги президент буде робити все", - наголосив заступник голови ОП.

Навчання українських пілотів на F-16

Як повідомляв УНІАН, нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що навчання українських пілотів на літаках F-16 розпочнеться вже у серпні.

Як відомо, початок навчання українських пілотів затягнувся через те, що США очікують на остаточний план таких тренувань від європейських країн, у яких вони відбудуться. Зокрема, без нього у Штатах не можуть сертифікувати передачу навчальних посібників, тренажерів та іншого обладнання, необхідного для навчання.

Вас також можуть зацікавити новини: