Військовий заявив, що воювати зараз - обов'язок кожного чоловіка / фото 24 ОМБр імені короля Данила

Україна знаходиться в точці катастрофи, війна не закінчиться за два-три тижні. Зараз воювати – це обов'язок кожного чоловіка. Таку заяву зробив командир 4-го батальйону оперативного призначення бригади "Рубіж", підполковник Михайло Крижанівський.

"Щодо суспільства, де ми знаходимося? Ми знаходимося в катастрофі, в точці катастрофи, мабуть, якщо правильно сказати. І поки наше суспільство повністю не стане свідомим і не подивиться на реальний стан справ, що війна сама по собі є катастрофою, що це завжди смерть, знищення будинків, знищення сімей, всіх цінностей, які тут були порівняно недавно ще мирними", – сказав Крижанівський В ефірі Radio NV.

Він прогнозує, ситуація буде тільки погіршуватися. І вважати, що "хтось має якесь право або хтось був не створений для цієї війни", за його словами, помилково.

Відео дня

Крижанівський зазначив, що більшість військових у Силах оборони, які зараз захищають Україну, не є професійними військовими. Більшість прийшли добровільно або були призвані. 

"Відсотків 70 – лікарі, архітектори, водії, люди ще якихось інших професій. Вони прийшли добровільно або їх призвали, їх підготували, вони пройшли відповідну підготовку і починають ставати військовими, тобто воювати. Це обов'язок кожного чоловіка нашої країни. І якщо ми не будемо поповнюватися живою силою, безпосередньо піхотою, то нічого хорошого в перспективі нас чекати не може. Ось така ситуація", – підкреслив він. 

Військовий додав, що суспільство має розуміти, що "людський ресурс, який знаходиться на фронті, не вічний". І як би не хотілося вірити, що війна закінчиться через два-три тижні, "цього не буде однозначно".

"Противник в людському ресурсі перевершує нас в три-чотири рази, в порівнянні з демографічними даними РФ і нашими, якщо їх там 100 з гаком мільйонів, то нас – 30 з гаком. Відповідно, людського ресурсу у них дуже багато", – резюмував він.

Мобілізація в Україні: це варто знати

Найближчим часом в Україні запрацюють зміни в процесі мобілізації. Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов. За його словами, пропозиції з цього питання будуть розглянуті на засіданні Ставки. 

Раніше в Комітеті ВР з нацбезпеки розповіли про три основні проблеми в мобілізації в Україні. Так, член Комітету Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська зазначила, що однією з них є мобілізація за принципом кількості, а не якості.

Вас також можуть зацікавити новини: