Збиття ракети "Кинджал" вдарило по репутації Росії, повідомив експерт / фото kremlin.ru

Збиття російської гіперзвукової ракети "Кинджал" в Україні американським зенітно-ракетним комплексом Patriot - це максимальний репутаційний удар по РФ.

ЗРК Patriot є конкурентом російських С-400 й С-300, і завдяки збиттю "Кинджала" американська зброя отримала чудову рекламу, розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко під час інтерв'ю ТСН.ua.

Експерт зазначив, що пропаганда РФ стверджувала, що "Кинджал" - це нібито перша у світі гіперзвукова ракета, яку перехопити неможливо. "…від гіперзвукової в неї тільки швидкість, іншим характеристикам гіперзвукової зброї вона не відповідає", - зазначив співбесідник.

Відео дня

Коваленко додав, що російські пропагандисти також намагалися "очорнити" Patriot. "…завджи піддавали критиці ЗРК Patriot - що вони не повністю можуть впоратися з перехопленням ракет, що вони неефективні тощо. Отже, що відбувається - зброя, що "не має аналогів у світі", знищується. Робить це саме ЗРК Patriot. Це максимальний репутаційний удар по Росії, при цьому це чудова реклама для ЗРК Patriot", - сказав оглядач.

Збиття ракети "Кинджал" в Україні - що треба знати

Українські військові під час нічної ворожої атаки 4 травня збили російський "Кинджал" із ЗРК Patriot. Українська армія стала першою у світі, якій вдалося збити балістичну ракету за допомогою Patriot

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що вище військове керівництво нашої держави спершу вирішило не повідомляти відразу про такий успіх, щоб заплутати російських загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: