На Прикарпатті відкрився "гастрономічний фронт" / скріншот

В Калуші, Коломиї та Івано-Франківську (Прикарпаття) відкрився "гастрономічний фронт" – мешканці займаються приготуванням страв для військовослужбовців, які знаходяться на передовій.

У Калуші на шкільній кухні готують напівфабрикати різних супів та борщу – їх просто потрібно залити окропом, йдеться в сюжеті ТСН.

Страви фасують у вакуумне пакування, ідея такого фасування належить двом рестораторам з Києва.

"…Вивозячи з-під обстрілів сім'ї, вони прихопили зі свого бару спеціальний апарат - вакуумний пакувальник. І тут, в тилу, почали готувати на передову. Продукти - сотнями кілограмів зносять калушани…", - дізналися журналісти.

У Коломиї куховарять працівники музеїв міста - готують голубці, зрази, вареники, тушковану капусту з м’ясом, домашні ковбаски та квасолю з ребрами.

В Івано-Франківську волонтери роблять для захисників України енергетичні батончики. Основні інгредієнти таких батончиків – сухофрукти, вівсяні пластівці та мед.

Нагадаємо, 24 лютого рано-вранці війська Російської Федерації вдерлися в Україну.

Ворог спершу скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, зокрема, Київ, Харків, Херсон, Львів та Маріуполь. В Україні запровадили воєнний стан, а пізніше термін його дії було продовжено.

Багато людей поїхали з міст, в яких йшли бойові дії, на захід української держави. Внутрішньої переміщеним особам допомагають влада та волонтери.

Вас також можуть зацікавити новини: