Супротивник пішов в атаку в Запорізькій області, поділилися в ОП / фото REUTERS

Війська Російської Федерації, за неофіційними даними, пожвавилися в Запорізькій області - під містом Гуляйполе пішли в атаку.

Злі язики стверджують, що Запорізька область "заворушилася", під Гуляйполем ворог пішов в атаку, розповів радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович в ефірі "Фейгин Live".

За його словами, подробиці поки невідомі, але кажуть, що може бути досить неприємно. Співрозмовник додав, що активізуватися могли ворожі війська, які потрапили в Запорізьку область після відступу з Херсона, і ті, які і раніше перебували в регіоні.

"Задум зрозумілий... Повернулися ми до того, що було на другій фазі війни, після того, як вони перекинули війська з-під Києва і з півночі України вивели. Вони знову повертаються до того ж задуму... "великі кліщі", "малі кліщі". Ось дивись, Гуляйполе, далі на Покровське туди, Василівка і на Павлоград. Кордон Дніпропетровської та Донецької області. Тільки тоді вони ще від Ізюма хотіли туди пройти через Барвінкове, щоб затиснути кільце, і вся Донецька область потрапила в оточення", - пояснив Арестович.

Радник вважає, що противники можуть одного разу знову захотіти побігти з півночі Харківської області на той же самий Павлоград.

"Але навіть якщо вони, за їхніми задумами, знизу підрізають, то нам досить неприємно стає. Зрозуміло, що вони нічого не підріжуть, я зараз про задум кажу... тобто логіка зрозуміла - ...всі ці війська будуть перекинуті на "звільнення" Донецької та Луганської області, для того, щоб пред'явити це як результат війни - "ДНР" і "ЛНР" так звані ми відбили, вони "частина Росії", не дарма вісім років страждали...", - пояснили в ОП.

Арестович додав, що це можна продати всередині РФ як політичний результат війни.

Війна Росії проти України - найважливіші новини

Противнику вдалося захопити частину сходу і півдня нашої країни, проте Збройні cили України з кінця літа ведуть контрнаступальні дії. 

Вже звільнено майже всю Харківську та Миколаївську області, деокуповано низку населених пунктів у Донецькій, Луганській областях та Херсонській областях.

9 листопада стало відомо, що РФ вирішила відступити з правого берега Херсонської області на лівий через проблеми з постачанням. Вже 11 числа в Херсон, який перебував під окупацією з початку війни, зайшли наші військові.

Вас також можуть зацікавити новини: