РФ отримала доступ до арсеналів зброї в Білорусі / фото t.me/modmilby

Російське командування отримало повний доступ до складів і арсеналів озброєння в Білорусі, і планує вивезти до кінця серпня 12 тисяч тонн боєприпасів до РФ для застосування їх в Україні.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко на своїй сторінці в Telegram.

"Власне, апетит в окупантів виріс. Так, росіяни вивозять (з Білорусі - УНІАН) боєприпаси з 1405, 1398, 1886 складів і 25, 43, 46 арсеналів", - повідомив Коваленко.

Відео дня

За його словами, "мінус" в цьому те, що Росія отримує боєприпаси по найкоротшому на сьогодні для неї логістичному маршруту.

"Плюс - більш коротких маршрутів якщо і немає зовсім, то вони виснажені і крім того... Це ще один маркер того, що широкомасштабного вторгнення армії Білорусі в Україну найближчим часом не планується. Інакше б боєприпаси не вивозили тисячами тонн", - зазначив експерт.

Війна в Україні та позиції Білорусі

24 лютого Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

З перших хвилин вторгнення з'явилася інформація про готовність Білорусі підтримати Росію і напасти на Україну. Крім того, з перших хвилин вторгнення Білорусь дозволила Росії запускати ракети по Україні зі своєї території.

31 Липня британська розвідка заявила про те, що Путін посилив тиск на самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка.

11 серпня 2022 року заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив про те, що до 13 тисяч військових Білорусі підписали згоду на участь у війні проти України.

Через загрозу вторгнення з території Білорусі здійснено мінування прикордонних територій Волині. Тому громадян, які проживають у прикордонних з РБ населених пунктах Волинської області, закликають бути обережними при відвідуванні лісових масивів, виїзді на узбіччя доріг тощо.

Вас також можуть зацікавити новини: