Російська армія дуже виснажена боями 2023 року / фото wikimedia.org

На новий масштабний наступ в Україні, зокрема на Київ, у росіян наразі нема ні людського, ні "залізного" ресурсу, але при цьому вони намагаються максимально тиснути на наших захисників в межах чинної лінії фронту.

"Цілком зрозуміло, що у росіян станом наразі, якщо говоримо про перспективу найближчих місяців, найшлижчих тижнів, а не далі, то в них фізично немає ким глибоко чи далеко на нас наступати. Ніким, нічим. Російська армія дуже виснажена боями 2023 року, в них проблеми і з особовим складом, і з "залізом", ще й помножені на санкції", - сказав екс-командир роти батальйону "Айдар", військовий експерт Євген Дикий в ефірі телемарафону

Таким чином, за його словами, планувати Кремлю зараз якісь великі прориви і походи фізично немає ресурсу.

Відео дня

"Але це не означає, що вони стоять на місці. Якщо під тим, що немає наступу мається на увазі, що  росіяни закоплатись і нас не чіпають, на жаль, це зовсім не так", - підкреслив Дикий.

Він зазначив про ситуацію, зокрема, під Куп’янськом, де нашим оборонцям доводиться щодня відбивати серйозні російські атаки, та інші напрямки.

"Росіяни намагаються в межах нинішньої лінії фронту, саме в межах цієї лінії скористатись тою  проблемою, яку створили американці. Поки через недомовленість у Конгресі США у нас є жорсткі обмеження по кількості артилерійських боєприпасів, росіяни намагаються скористатись цим як вікном можливості, і максимально тиснути на наших захисників в межах чинної лінії фронту. Це зовсім не те саме, що великий наступ чи прориви, але від того не легше відбивати ці щоденні атаки по всьому фронту від Авдіївки до Куп’янська. Цей "повзучий" наступ – він нікуди не дівався і не припинявся. А якогось більш масштабного найближчим часом можемо не боятись", - зазначив Дикий.

У США аналізують ситуацію на фронті в Україні 

Координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі вчора, 24 січня, під час брифінгу сказав, що США поки що не бачать ознак того, що Росія готується до нового повномасштабного наступу. За його словами, США "не бачать великого руху на фронті зі сходу на південь". Водночас Кірбі зазначив, що Конгрес в будь-якому разі має якнайшвидше виділити Україні новий пакет допомоги, оскільки українським військовим потрібні снаряди, техніка та системи ППО.

Адміністрація Байдена в 2023 році запросила у Конгресу додаткову фінансову допомогу Україні та Ізраїлю, проте запит так і не був схвалений. 

Вас також можуть зацікавити новини: