Україна потребує озброєння / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Український генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що українській армії необхідно встигнути підготуватися до нової, більш активної фази війни. Російська окупаційна армія може в будь-який момент кинути свої сили на необхідні їй напрямки, розповів він в інтерв'ю "Обозревателю".

Наразі Росія вже підготувала 300 тисяч військовослужбовців. Якість цього війська та його забезпеченість викликають питання. РФ планує ще на стільки ж наростити свої сили протягом найближчих півтора-двох місяців.

"У будь-який момент вони можуть зірвати свої ж плани та кинути наявні сили у необхідних напрямках", - наголосив генерал.

Відео дня

Якщо вони зможуть це зробити раніше, ніж ЗСУ приготуються, в України будуть серйозні проблеми. Адже наразі потрібно ще дуже багато озброєння для боротьби за новоокуповані землі та виконання завдань цього бойового року.

Новий наступ Росії - коли це може статися

Серед представників української влади дедалі частіше лунають заяви про те, що Росія готується до нового наступу. Ймовірно, з території Білорусі. Та не відкидається й сценарій, що вона обере інший напрямок для атаки.

Так, польський генерал та військовий експерт з боїв в Україні Вальдемар Скшипчак заявляє, що Росія накопичила свої війська в районі Брянська, Курська та Воронежа. Тож вона може вдарити по Україні з цього напрямку. За цього сценарію під ударом опиняються Полтава та Дніпро.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що окупаційна армія РФ може спробувати здійснити свій останній ривок на річницю повномасштабного вторгнення в Україну. Не відкидається й наступ у березні. 

У Міноборони України прогнозують активність на фронті з настанням весни. Росія могла підготувати ресурси для атаки на півдні та сході.

Вас також можуть зацікавити новини: