Залужний розповів про складну ситуацію на Луганщині  / фото facebook.com/vzaluznyj

Найскладніша ситуація наразі на Луганщині, де ворог намагається витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час телефонної розмови з начальником Об‘єднаного штабу Збройних сил Франції Тьєрі Бюркаром.

Залужний подякував колезі та Франції за надану допомогу та підтримку, а також висловив співчуття у зв'язку із загибеллю в Україні внаслідок російського обстрілу французького журналіста Фредеріка Леклерка.

Відео дня

"Поінформував свого візаві про поточну оперативну обстановку, зазначивши, що бойові дії ведуться майже на всіх напрямках. Найскладніша ситуація у Луганській області, де противник намагається витіснити наші підрозділи із займаних позицій", - зазначив головнокомандувач.

Він пояснив Бюркару, що операції носять комплексний характер і вимагають поєднання як оборонних, так і наступальних дій.

"Однак противник має вирішальну перевагу в артилерії, що актуалізує питання якнайшвидшого переходу наших підрозділів на озброєння НАТівського зразка. Це збереже життя наших людей і наші території", - наголосив Залужний.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що під ворожий обстріл потрапив броньований евакуаційний транспорт, який їхав забирати людей з області. Смертельне поранення отримав французький журналіст Фредерік Леклерк, який робив матеріал про евакуацію.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні зауважив, що французький журналіст став 32-м медійником, який загинув з 24 лютого.