Зеленський провів нараду з військовим керівництвом / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з військовими. Він наголосив, що військово-політичне керівництво докладає всіх зусиль, щоб тактичні кроки спрацювали на стратегічне завдання – успіх в битві за всю тимчасово окуповану територію України.

"Провів нараду з військовими, з розвідкою. Фронт, наша оборона, битва за Бахмут, увесь Донбас. Це перший пріоритет. Робимо все для того, щоб наші тактичні кроки спрацювали на стратегічне завдання – на успіх України в битві за всю тимчасово окуповану територію нашої держави", – наголосив він у вечірньому відеозверненні.

Президент подякував кожному українському воїну, який бореться за Україну та своїх побратимів.

Відео дня

"Дякую всім, хто захищає позиції, усім, хто відбиває штурми, усім, хто допомагає своїм вогнем тим, хто поруч із ним веде бій. Дуже важливо, що фронт – це не якась лінія на мапі, це – люди, це стійкість, це готовність битися, це опора одне для одного, це допомога одне одному", – сказав Зеленський.

Глава держави додав, що також це допомога воїнам всього українського народу.

"Допомога від усіх, хто забезпечує логістику для фронту і для бійців. Від усіх, хто волонтерить для наших героїчних бойових бригад та інших підрозділів сил оборони. Від усіх, хто працює і сплачує податки, щоб Україна могла вистояти", – наголосив він.

Зеленський зазначив, що кожен день на всіх рівнях в Україні має бути корисним для оборони.

Війна в Україні: актуальні новини

Повномасштабна війна Росії проти України триває вже 378 днів. Однією з найгарячіших ділянок фронту зараз є Бахмутський напрямок. Речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий заявив, що в районі Бахмута посилили найманців ПВК "Вагнер". Вони також використовують авіацію та артилерію російської армії.

Військовий Юрій Сиротюк каже, що у Бахмуті росіяни, як і раніше в інших містах, застосовують тактику вогневого валу. За його словами, зараз у місті необхідна лише невелика кількість мотивованих бійців, які вміють воювати в міських умовах і робити це координовано і злагоджено.

До боїв на Донбасі зараз прикута не тільки увага українців, але й західних країн. Американська розвідка прогнозує, що окупанти й надалі стикатимуться з проблемами, оскільки РФ помилилася в оцінці спроможностей української армії. Крім того розвідники вважають, що росіяни не зможуть повністю захопити Донбас до кінця поточного року.

Вас також можуть зацікавити новини: