Українські воїни продовжують нищити ворога в районі Бахмута / фото ua.depositphotos.com

Українські воїни не лише знищують найманців ПВК "Вагнер" в районі Бахмута, а й фактично розбили ще одну російську приватну військову компанію. Йдеться про ПВК "Поток", яка нібито мала прикривати бойовиків Євгена Пригожина на Бахмутському напрямку, але втекла в тили. 

Таку думку в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив військовий експерт, співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов. Він нагадав про заяву ватажка "вагнерівців" Пригожина про те, що саме у цьому районі українські військові фактично розбили "газпромівську" ПВК "Поток". За словами експерта, завдяки успішним атакам Збройних сил України найманці "Потоку" втекли у тили і забули про своїх "поплічників". Це своєю чергою дозволило нашим воїнам зберегти контроль над трасою.

"Щодо тиску окупантів в районі Іванівського, то це намагання ворога взяти під контроль трасу Бахмут – Костянтинівка, де так само ЗСУ міцно тримають позиції. Запеклий характер боїв тримається у самому місті, в районі так званого Літачка та Елеватора, також Бахмутського технікуму. ЗСУ контролюють всі західні райони міста, які є суцільною лінією оборони, тому просування противника фактично призупинено. Треба говорити реальні речі, ситуація складна", – зауважив Снєгирьов. 

Відео дня

Експерт також наголосив, що заяви так званих "воєнкорів" РФ щодо прориву української оборони в районі Хромового не відповідають дійсності.  

"Але менше з тим, траса Бахмут – Хромове – Часів Яр перебуває під вогневим контролем, ситуація досить складна", – додав він.

Бої за Бахмут: що треба знати

Пекельні бої за Бахмут Донецької області тривають вже декілька місяців. Ворог фактично зруйнував місто постійними обстрілами з усіх наявних засобів. Крім того, там не припиняються ворожі штурми. У них задіяні, зокрема, найманці російської ПВК "Вагнер", яка належить "кухарю Путіна" Євгену Пригожину.

Українські воїни продовжують героїчно обороняти місто-фортецю. Так, 29 квітня стало відомо, що в районі Бахмута прикордонники відбили дві спроби штурму російських окупантів. Бійці прикордонної служби відповіли ворогу зосередженим вогнем. 

Водночас військовий експерт Роман Світан наголосив, оборона Бахмута надзвичайно важлива для України, оскільки там наші захисники стримують окупантів від просування на інші міста Донецької області. Він також додав, що оперативна обстановка там складається не на користь "вагнерівців". Проте через погодні умови ЗСУ поки не можуть "притиснути" найманців Пригожина.

Вас також можуть зацікавити новини: