Малоймовірно, що Путін застосує ядерну зброю / скріншот

Керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж відповів, на що може піти президент РФ Володимир Путін, якщо зрозуміє, що його армія в Україні програла

Він вважає, що ризик застосування Росією тактичної, а тим більше балістичної зброї мінімальний, повідомляє "Обозреватель". Разом з тим, у РФ проводитимуть демонстраційні випробування міжконтинентальних балістичних ракет.

"Після "Сармата", який провалився, росіянам потрібно було реабілітуватися, тому вони швидко підготували чергову ракету та провели демонстраційні випробування", - каже Маломуж. 

Відео дня

Та наразі весь світ заявляє про неприпустимість застосування, розповсюдження та навіть переміщення тактичної та балістичної зброї.

"Якщо Росія почне розгортати подібні озброєння, можливе завдавання контрударів або превентивних ударів. А це вже глобальна війна, яка загрожує знищенням усієї Російської Федерації, інших країн та народів", - наголосив генерал армії.

Саме тому світ протистоятиме такому сценарію, а якщо Путін все ж застосує таку зброю, то буде знищений, додав Маломуж.

Ядерні погрози Путіна

Наприкінці березня 2023 року Путін заявив про передачу Лукашенку одного ОТРК "Іскандер", які є потенційними носіями ядерної зброї. 

Згодом стало відомо, що ядерну зброю в Білорусі розмістять біля кордону з Польщею.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що РФ все ж не стане розміщувати ядерну зброю на території Білорусі, оскільки цього не схвалить Китай.

 4 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Білорусі вже передано комплекс "Іскандер-М", який може використовувати ядерні ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: