Росіяни намагаються наступати на сході України / фото facebook.com/kommander.nord

Російські окупанти попри велику чисельність на сході України перебувають там у низькій боєздатності, оскільки особовий склад не забезпечений новою технікою для подальшої атаки.

Таку думку висловив військовий експерт Михайло Жирохов, передає "Апостроф".

"Тут потрібно говорити не тільки про чисельність, а і про якість цих батальйонно-тактичних груп. Після того, як вони були вибиті з Київської, Чернігівської та Сумської областей, вони мають величезні проблеми з особовим складом та технікою. За цей час неможливо просто дати нову техніку, взяти її зі складів, щоб військові далі могли воювати принаймні так, як вони воювали, наприклад, у березні цього року", - пояснив Жирохов.

Відео дня

Він додав, що ЗСУ попри велику кількість ворожої сили добре готові до відбиття атак окупантів.

"Їхня кількість говорить тільки про те, скільки ворогів протистоять українській армії. Тим паче, угруповання на Донбасі досить підготовлено, має достатню кількість боєприпасів та може відбити будь-який напад ворога", - каже експерт.

Зазначимо, днями у Генштабі повідомили про початок нового етапу російського наступу на сході України.

Війна Росії проти України

Як повідомляв УНІАН, 24 лютого Росія вторглася на територію України. Путін назвав війну з суверенною державою "спеціальною військовою операцією", покликаною нібито "демілітаризувати" і "денацифікувати" країну.

Окупанти з зухвалістю і небаченою жорстокістю обстрілюють житлові райони українських міст і населених пунктів, використовуючи артилерію, реактивні системи залпового вогню і балістичні ракети.

Майже 5 млн українців, рятуючись від війни, залишили свої домівки і виїхали за кордон, ще мільйони стали внутрішньо переміщеними особами. За підрахунками ООН станом на 18 квітня внаслідок дій російських окупантів в Україні загинули 2072 мирних жителі. 2818 людей були поранені.