У п'ятницю росіяни знову завдавали по Україні ракетні удари / скріншот

Протягом п'ятниці, 5 січня, російські окупанти завдали 5 ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснили 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Так, вночі ворог завдав чергового авіаційного удару, застосувавши 2 БпЛА типу "Shahed-136/131". Всі ворожі дрони було знищено.

У Генштабі уточнили, що авіаударів зазнали Новомихайлівка Донецької області, Мала Токмачка Запорізької області, а також Зміївка та Червоний Маяк Херсонської області. Водночас під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Відео дня

"Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави", - підкреслили у Генштабі ЗСУ.

Війна в Україні - останні новини

На фронті зросла кількість боїв - напередодні окупанти намагались наступати на Мар’їнському, Бахмутському, Куп’янському, Авдіївському, Херсонському та Запорізькому напрямках.

Тим часом американський Інститут вивчення війни повідомляє, що Росія готується до наступу на Куп'янськ у найближчі тижні.

Вас також можуть зацікавити новини: