Українські пілоти щодня б'ють по позиціях росіян / фото REUTERS

Авіація Сил оборони Україна за 21 червня завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу російських військ і шість - по зенітно-ракетних комплексах Росії.

Також, як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, підрозділи ракетних військ та артилерії за добу уразили пункт управління та склад боєприпасів росіян.

Нагадаємо, 21 червня українські захисники знищили російський ударний російський вертоліт Мі-24.

Відео дня

Тим часом російські війська завдали понад 30 авіаційних ударів, здійснили 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по позиціях українських військ та населених пунктах, на жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

"Ймовірність завдання ракетних і авіаційних ударів по всій території України залишається високою", - попередили у Генштабі ЗСУ.

Втрати Росії на 21 червня - що повідомлялося

Як писав УНІАН, з 24 лютого 2022 року втрати Росії в Україні попередньо складають близько 222 тисяч чоловік особового складу, 4 тисячі 6 танків. 7 тисяч 771 бойових броньованих машин, 3 тисячі 920 артилерійських систем і 615 реактивних систем залпового вогню.

За словами військового єксперта Олега Жданова, в Росії через колосальні втрати військової техніки на полі бою в Україні знімають зі зберігання найдавніші танки і БТРи. Він зазначив, що там вже щосили розконсервують для відправки на війну в Україну таку радянську техніку, як БТР-70, танки Т-30 і ЗІЛ-131.