ЗСУ впевнено знищують військову техніку росіян / фото: t.me/landforcesofukraine

ЗСУ третій місяць поспіль б'ють рекорди зі знищення техніки російських військ з акцентом на артилерію і засоби ППО, які розміщуються у другій та третій лініях оборони, зазначив військово-політичний експерт Олександр Коваленко.

"У цілому темпи виносу російської арти наближають момент гострої кризи компенсації", - упевнений експерт.

За його підрахунками, кількість знищених російських РСЗВ і ППО продемонстрували абсолютні рекорди у липні.

Відео дня

"Знищення автотранспорту хоч і не показало якийсь рекорд, але збереглося на дуже високому рівні, що також говорить про стабільність вогневого впливу на логістику і не тільки. В першу чергу тому що забезпечення польової артилерії БК здійснюється зараз саме з коліс", - написав Коваленко.

Крім того, ЗСУ з травня встановлюють рекорди зі знищення спецтехніки росіян, додав експерт.

"Таким чином, три місяці підвищеного навантаження на компенсаційні процеси у рамках рекордно знищуваної техніки, а також наростаючих логістичних проблем призводять до поступальної втрати боєздатності російських військ на певних плацдармах. Де порветься перша?" - задався він питанням.

Втрати Росії в Україні на 1 серпня - дані Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, як писав УНІАН, спільні бойові втрати Росії в Україні з початку широкомасштабного вторгнення орієнтовно становлять близько 246 690 осіб, з яких 500 були ліквідовані за минулу добу.

Крім того, РФ вже втратила на полі бою в Україні не менше 4216 танків, 8205 бойових броньованих машин, 4839 артилерійських систем, 462 засобів ППО, 4027 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 7324 одиниці автомобільної техніки та автоцистерн.

Вас також можуть зацікавити новини: