Андрій Риженко оцінив втрати ЧФ Росії / колаж з фото Міноборони РФ і скріншоту

Повномасштабна війна в Україні триває, і зараз можна говорити, що ліквідовано чи дуже серйозно пошкоджено 20% бойового складу Чорноморського флоту РФ.

Про такі серйозні морські втрати Росії під час війни розповів капітан першого рангу запасу Військово-морських сил Збройних сил України Андрій Риженко в ефірі телемарафону. "Звісно, зараз вже можна сказати, що 20% бойового складу Чорноморського флоту - воно або знищено, або дуже серйозно пошкоджено", - сказав він.

Експерт додав, що ці кораблі супротивника не можуть виконувати свої функції. "Можу сказати, що з операційної точки зору "червона лінія" - це 40% кораблів. Тоді вважається, що просто супротивник буде вже не здатен виконувати ті операційні завдання, які на нього покладають. Але це приписується така цифра для угрупування надводних сил, тобто, наприклад, якщо сформований десантний загін, і така кількість - 40% його знищена, то вважається, що він не буде здатний виконати своє завдання", - пояснив капітан.

Відео дня

Важливі новини про втрати Росії на 2 березня - це варто прочитати

За офіційними даними, станом на 2 день весни з початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну вже ліквідовано 25 російських кораблів/катерів та один підводний човен. На початку лютого німецьке видання Bild повідомило, що українці вже потопили п'яту частину ЧФ РФ

Пізніше спікер ВМС ЗСУ, капітан-лейтенант Дмитро Плетенчук сказав, що Росія може лише двома способами врятувати свій Чорноморський флот - вивести борти з акваторії Азово-Чорноморського регіону або просто самостійно їх потопити.

Вас також можуть зацікавити новини: