У разі ядерного удару по Україні російський флот швидко буде знищений, спрогнозував політолог / фото REUTERS

Якщо Російська Федерація застосує проти України ядерну зброю, країни-члени НАТО швидко знищать весь Чорноморський флот РФ.

Проти російської сторони можуть бути задіяні всі сили НАТО, розповів російський публіцист та політолог Андрій Піонтковський в ефірі "Фейгин Live".

"У перші півгодини буде знищений весь Чорноморський флот і бази його на узбережжі... після цього буде пауза на роздуми, якісь переговори...", - спрогнозував експерт.

Відео дня

Ядерні погрози РФ - важливі новини

Влада Росії вже багато разів погрожувала застосувати ядерну зброю, щоб домогтися своїх цілей щодо України.

Володимир Путін 21 вересня знову заговорив про використання ядерної зброї - стверджував, що РФ використає всі засоби, якщо з'явиться нібито загроза її територіальній цілісності. 

Варто зазначити, що російська сторона вважає "своїми" захоплені українські території, а Київ активно займається їхнім звільненням.

Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що Штати мають чіткий план дій у разі застосування Росією проти нашої країни ядерної зброї.

За його словами, Вашингтон приватно повідомив Москві про ймовірні наслідки "на дуже високому рівні".

Ще наприкінці квітня Борис Джонсон, який тоді ще займав посаду прем'єр-міністра Великобританії, заявив, що його країна не консультуючись з НАТО може завдати по Росії ядерний удар у відповідь.

Довідка УНІАН. Членами НАТО є 30 держав, зокрема, США, Канада, Британія, Німеччина, Франція й Туреччина. 

Наприкінці серпня Володимир Путін наказав збільшили чисельність армії РФ з 1,9 мільйона до 2,04 млн осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: