фото ua.depositphotos.com

Європейський Союз поставить Україні 5,5 мільйонів таблеток йодиду калію для захисту від потенційного радіаційного опромінення у разі аварії на Запорізькій АЕС.

Про це пише CNN.

Комісія Євросоюзу назвала цей крок превентивним заходом безпеки.

Відео дня

"Таблетки будуть використовуватися в обмежених випадках, щоб уникнути поглинання вдихуваного або проковтнутого радіоактивного йоду щитовидною залозою", - йдеться в заяві комісії.

За їхніми даними, таблетки запросив український уряд для підвищення рівня захисту населення біля Запорізької атомної електростанції.

"Ніяка атомна електростанція ніколи не повинна використовуватися в якості театру військових дій. Неприпустимо, щоб життя цивільних осіб наражалися на небезпеку. Всі військові дії навколо Запорізької АЕС повинні бути негайно припинені", - додав комісар ЄС з кризового управління Янез Ленарчич. 

Нагадаємо, що сьогодні група з 14 експертів організації Об'єднаних Націй зі спостереження за ядерною енергетикою прибула до Києва. 

Вони планують потрапити на окуповану Запорізьку атомну електростанцію, яка вже неодноразово потрапляла під ворожі обстріли.

Вас також можуть зацікавити новини: