Спецоперація отримала назву "Синиця" / фейсбук Артем Шевченко

З'явилися нові фотографії вертольота Мі-8, який перегнали в Україну співробітники розвідки.

Знімки оприлюднив журналіст Артем Шевченко в себе на сторінці в соцмережі. Також він розповів деякі деталі цієї спецоперації. Так, за його даними, один з розвідників на фото і є автором і реалізатором піврічної операції, яка призвела 9 серпня 2023 до перельоту на підконтрольну Україні територію російського вертольоту Мі-8.

Як зазначив Шевеченко, цей вертольот зі складу 319 окремого вертолітного полку, що базується на аеродромі Чернігівка Приморського краю РФ (в/ч 13984).

Відео дня

"Командир екіпажу вертольота, молодий офіцер, розумів з самого початку злочинність війни, розвʼязаної його агресивною державою, повірив нашим воєнним розвідникам і успішно перелетів на сторону добра, світла і справедливості", - написав журналіст.

фейсбук Артем Шевченко

Шевченко додав, що операція Головного управління розвідки під кодовою назвою "Синиця" була схожою з операцією "Діамант", яку провів у 1966 році ізраїльський Моссад, переконавши іракського пілота викрасти  радянський Міг-21.

Операція з вертольотом Мі-8

Російський військовий вертоліт Мі-8 приземлився на одній з військових баз ЗСУ. Вертоліт повністю цілий, і його зможуть використовувати ЗСУ після детального огляду і вивчення обладнання.

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов підтвердив, що така подія дійсно мала місце, але ухилився від подробиць.

А 24 серпня глава української розвідки Кирило Буданов розповів деталі операції з російським вертольотом Мі-8, який приземлився в Харківській області.

Вас також можуть зацікавити новини: