У розвідці вважають низькою імовірність нового нападу з Білорусі / фото REUTERS

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк заявив, що, за даними української воєнної розвідки, ймовірність нового вторгнення російських окупантів із території Білорусі в найближчі тижні залишається низькою. 

"Існує певний механізм оцінки загроз, є певні маркери, за якими ми оцінюємо ймовірність тієї чи іншої дії. Ми постійно стежимо за будь-якими змінами ситуації в Білорусі. Сьогодні воєнна розвідка України не фіксує на території Білорусі ознак створення ударного угруповання. Російська армія в Білорусі здійснює завдання ударів по мирних містах та цивільній інфраструктурі України, проводить навчання та готує мобілізованих. Потім цих мобілізованих перекидають у зону бойових дій. Розмови про можливе вторгнення в Україну з боку Білорусі – це спроба відтягнути наші війська від зони бойових дій", – зазначив представник ГУР МО України в коментарі "Радіо Свобода". 

За його словами, українська розвідка стежить за тим, що відбувається на території Білорусі, оскільки там є російські військові. 

Відео дня

"Нам доводиться вести в Білорусі розвідку – ми цього не приховуємо. У разі вторгнення сили окупантів буде знищено", – наголосив Черняк. 

Загроза вторгнення з Білорусі: що відбувається в країні

У Білорусі 16 січня стартували спільні з Росією льотно-тактичні навчанняавіаційних підрозділів Збройних сил, що входять до складу авіаційного компонента "регіонального угруповання військ".

У Генштабі ВСУ повідомили, що під виглядом проведення спільного російсько-білоруського навчання ворог посилив своє бойове авіаційне угруповання на території Білорусі. З огляду на це, зростає загроза завдання ракетно-авіаційних ударів саме з повітряного простору Білорусі.

Народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко заявив, що російський дипломатичний напрямок та особисто президент РФ Володимир Путін працюють над тим, щоб втягнути Білорусь у війну проти України. Чи погодиться на це самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, стане відомо вже навесні. 

Вас також можуть зацікавити новини: