Депутат упевнений, що новий закон максимально видалить усе, що порушує права людини / колаж УНІАН, фото УНІАН

Після ухвалення парламентом нового закону про мобілізацію заклик буде більш впорядкований і чесний. Про це в інтерв'ю "Телеграфу" сказав народний депутат України, заступник голови депутатської фракції "Слуга народу" Максим Ткаченко.

Він зазначив, що "після ухвалення закону буде закон", оскільки ситуація, яка склалася зараз із ТЦК, військкомами, облавами – це порушення прав людини.

"От учора я на перехресті бачу близько 20-30 військових, які зупиняють кожне авто. Це, на мій погляд, виглядає як полювання на злочинців. Це неправильно. І я дуже вірю, що саме цим законопроектом, який стане законом, ми максимально вилучимо все, що може порушувати права людини", - наголосив він.

Відео дня

Ткаченко підкреслив, що те, що сьогодні відбувається без закону про мобілізацію - "на порядок гірше навіть тих норм, які здаються суспільству найсуворішими".

Закон про мобілізацію в Україні

Кабмін наприкінці січня передав до парламенту оновлену версію проєкту закону про мобілізацію. Попередню версію, яка була внесена наприкінці грудня 2023 року, уряд відкликав через критику законопроєкту в парламенті та суспільстві.

7 лютого Верховна Рада підтримала в першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію. Тепер профільний Комітет має розібратися з поправками до документа.

Як розповів народний депутат Роман Грищук, зараз багато що залежить від спроможності парламентського комітету знайти принципове рішення щодо балансування ключових положень.

"Ми розуміємо, що банківські картки ухилянтам блокувати не будуть. Ті, хто доглядає за людьми з інвалідністю, матимуть відстрочку від мобілізації. Щодо аспірантів рішення на 90% ухваленоАле загалом ще величезна купа питань залишається, і їх треба вирішити", - розповів він.

Вас также могут заинтересовать новости: