Всього могли ліквідувати 12 військових льотчиків РФ / колаж УНІАН, скріншот

Після "інциденту" з літаком дальнього радіолокаційного виявлення А-50 "безвісти зник" командир повітряного судна В'ячеслав Левченко. Ліквідований льотчик був одним з найдосвідченіших в російській армії.

Офіцер ЗСУ Анатолій Штефан з позивним "Штірліц" зазначив, що разом з А-50 ліквідовано командира повітряного судна підполковника В'ячеслава Левченка.

"Успішно демобілізовано. Командир авіаційного комплексу радіолокаційного дозору і наведення-а-50у підполковник В'ячеслав Левченко, льотчик 2 класу, учасник військового параду в Москві в 2020 році. "Іванівці" більше не пролетять над Червоною площею", – зазначив військовий у своєму Telegram-каналі.

Відео дня

Також він вказав, що "безвісти" пропав майор М.А. Квасов – штурман і ще чотири офіцери. Крім того, на літаку Іл-22 ліквідували полковника Бурмістров.

Поразка літаків А-50 та Іл-22 - головні новини

Увечері 14 січня в зоні акваторії Азовського моря українські військові збили російський літак А-50. Також був пошкоджений Іл-22. Глава ГУР Міноборони Кирило Буданов зазначив, що в Росії залишилося всього вісім літаків А-50 в хорошому стані. 

За інформацією російських воєнкорів, в результаті втрати літака а-50 могли загинути близько 12 військових льотчиків РФ. Водночас секретар РНБО України Олексій Данілов повідомляв, що на борту одного зі знищених літаків, ймовірно, був генерал.

Вас також можуть зацікавити новини: