Терорист Олександр Захарченко був ліквідований у кафе / фото REUTERS

Журналісти проекту FreeДом розповіли про ватажків псевдореспублік, яких ледь не "канонізували" в Росії. Вони розкрили правду про те, якими насправді були ці псевдогерої.

Так, терорист Арсен Павлов "Моторола" до того, як став медіабойовиком Кремля, займався виготовленням пам'ятників. Насправді росіянин залишив вдома дружину з дитиною вирушив до України звичайним найманцем, де й знайшов собі нову кохану та одружився з нею. Прославився "Моторола" й стріляниною по будинках мирних жителів Донецька. Він вирізнявся небаченою жорстокістю з полоненими, яких він розстрілював. Та в жовтні 2016 року терориста підірвали у ліфті його ж будинку.

Через чотири місяці терорист Михайло Толстих "Гіві" вирушив за товаришем. Він очолював загін бойовиків на Донбасі. Знущання з полонених стало його коронною сценою на всіх пропагандистських відео. Та його не було помічено в боях, тому що він славився своїм боягузтвом. У його кабінет вистрелили з вогнемета "Шмель", тобто він згорів на робочому місці.

Найбільше помститися за "Гіві" обіцяв ватажок псевдореспубліки Олександр Захарченко, електромеханік, який до цього торгував курми на ринку. Він вивів рівень пропаганди на новий рівень. Та у кінці серпня 2018 року його ліквідували у кафе "Сепар" у Донецьку

"Вони - приклади того, що чекає на того, хто намагається незаконно очолити будь-які українські заклади чи території", - наголосили журналісти.

Вас також можуть зацікавити новини: