Експерт розповів, як в Росії йде справа з виробництвом літаків СУ - 34 / Міноборони Російської Федерації / Facebook

ЗСУ 22 грудня знищили три російські винищувачі-бомбардувальники СУ-34, довівши загальну кількість цих збитих "пташок" до 35 штук. Військовий експерт Олександр Коваленко розповів, яка ситуація з цими літаками в Росії і наскільки успішно окупанти можуть компенсувати свої втрати.

Так, експерт нагадав, що на момент повномасштабного вторгнення в Україну у Росії було боєздатних 133 бомбардувальники Су-34. Верифіковані втрати Су - 34, тобто, підтверджені документально (фото/відео), становлять 35 літаків, а згідно з не верифікованими даними - понад 50.

У той же час Новосибірський авіаційний завод імені В.П. Чкалова має можливість виробляти в середньому 10 літаків Су-34 на рік.

Відео дня

Однак експерт звернув увагу на дуже "цікавий" факт з цими літаками.

"Значно цікавіше те, що в Росії останні 3 роки виконувався контракт на поставку 24 Су-34, укладений в 2020 році. Укладений за курсом 62 рубля за 1 долар або по 3,1 млрд руб за літак. Поточний же обмінний курс в Росії 92-116, і реальна вартість виробництва одного літака мінімум 4,6 млрд руб. Іншими словами, НАЗ другий рік поспіль працює собі в збиток, а літаків стає все менше і менше", - підкреслив експерт.

Знищення СУ-34 - що відомо

22 грудня опівдні на південному напрямку російські загарбники втратили три винищувачі-бомбардувальники Су-34

Як розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат, знахабнілі окупанти намагалися підлетіти ближче для нанесення ударів по бійцях ЗСУ, проте українські захисники застали тих зненацька і провели блискавичну і витончену операцію.

Вас також можуть зацікавити новини: