В Одесі затримали зрадника / фото facebook.com/ssu.odesa

На Одещині затримали зрадника, який "зливав" окупантам інформацію про оборону місцевих заводів. 

Як повідомили в Управлінні СБУ в Одеській області, затримано прихильника "русского мира", який передавав до РФ дані щодо локацій Сил оборони та промислових об’єктів.

Зловмисником виявився працівник одного з місцевих заводів хімічної галузі, який, надсилав своїм знайомим-громадянам РФ координати критичної інфраструктури на території підприємства.

Відео дня

"Також він "зливав" до країни-агресора детальну інформацію про місця базування та види озброєння підрозділів Сил оборони, які залучені до захисту промислового об’єкта", - розповіли в управлінні.

В Одесі затримали зрадника / фото facebook.com/ssu.odesa

Для комунікації з ворогом зловмисник використовував закриті чати одного з месенджерів.

Також деякі відео він супроводжував власними коментарями, якими, в тому числі, намагався дискредитувати українських військових.

Наразі чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про несанкціоноване поширення інформації щодо направлення, переміщення зброї тощо. Йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою. 

В Україні продовжують затримувати зрадників

Раніше повідомлялося, що в Одесі судитимуть подружжя російських шпигунів, які кілька років перебували в місті у "режимі очікування".

Також стало відомо, що голову Полтавського районного суду завербувала ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Ще днями Служба безпеки України викрила поплічника росіян, який передавав окупантам локації базування українських захисників у прифронтових районах Донеччини.