Україна отримала комплекси Patriot / ілюстрація REUTERS

З постановкою на бойове чергування американських зенітних ракетних комплексів (ЗРК) Patriot в Україні під питанням залишається тільки можливість знищення російських ракет "Кинджал".

Відповідну заяву зробив військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на питання, які ракети українська протиповітряна оборона ще не може збивати.

"Сьогодні важко відповісти на це питання, тому що з постановкою на бойове чергування другого дивізіону ЗРК Patriot таких ракет не залишається. Під питанням тільки ракети "Кинджал". Вона заявлена як гіперзвукова ракета", - зазначив він.

Відео дня

За його словами, сьогодні навіть самі виробники ЗРК Patriot не знають, чи можуть вони збивати російські "Кинджали".

"Це нова розробка. Я не думаю, що західна розвідка вже змогла придбати пару екземплярів "Кинджалів", плюс МіГ-31 треба для них, щоб запустити і випробувати комплекс Patriot. Це будемо робити ми з вами на полі бою у реальному повітряному бою", - додав Жданов.

ЗРК Patriot в Україні - що повідомлялося

Нагадаємо, 23 квітня стало відомо, що в Україну прибув один з обіцяних дивізіонів (батарей) протиракетної системи Patriot.

Пізніше Повітряні сили ЗСУ показали перші кадри бойового чергування дивізіону Patriot в Україні.

А 27 квітня з'явилося інформація, що другий дивізіон зенітно-ракетного комплексу Patriot вийшов на бойове чергування в Україні. Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.