Російські війська окупували Херсон на початку березня / фото REUTERS

Відомий військовий експерт Олег Жданов відповів на запитання, чи зможуть українські захисники звільнити Херсон від окупантів до кінця літа.

Свою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю ТСН.

"На сьогоднішній день це дуже оптимістично. Чому? Тому що все буде залежати від темпів і обсягів надходження західного озброєння", – сказав він.

Як зазначив Жданов, те, що ЗСУ відбили першу лінію оборони російської армії поблизу Херсона, свідчить про поганий морально-психологічний стан росіян: вони не готові стояти "до останньої краплі крові", захищаючи ці рубежі.

"Вони відступили від першої лінії. Ми досить з мінімальними зусиллями вибили їх з першої лінії. Те ж саме може статися і на другій, і на третій лініях", – вважає експерт.

Жданов додав, що такі успіхи – хороші для української армії, але також потрібно враховувати й те, що окупанти більш ретельно укрупнюють другу лінію оборони перед самим Херсоном.

Нагадаємо, жителів тимчасово окупованого Херсона закликають евакуюватися. Українці можуть виїхати навіть через Крим. Особливо важливо евакуюватися сім'ям з дітьми.

Вас також можуть зацікавити новини: