Експерт оцінив, чи можливо звільнити Крим до Різдва / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Владислав Селезньов вважає, що, найімовірніше, українські військові не звільнять тимчасово окупований Крим до кінця літа і навіть до Різдва. Для цього Силам оборони бракує озброєння. 

"Зараз українське суспільство дуже перегріте темою деокупації Криму. У травні цього року неодноразово обговорювали вислови генерала Буданова та Бена Ходжеса. Вони говорили про те, що до кінця серпня ЗСУ зайдуть до Криму. Судячи з ситуації цього, на жаль, не станеться. Навряд чи українська армія зможе до кінця цього літа зайти на територію Криму", – пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами Селезньова, для деокупації Криму Україні необхідні далекобійні ракети, а також сучасні винищувачі. Українські захисники могли б знищити за допомогою цих засобів Керченський міст, а потім і інші військові обʼєкти РФ.

Відео дня

"Ми не зможемо звільнити Крим до кінця цього літа. Нам бракує для цього засобів. Зокрема, винищувачів F-16 та далекобійних ракет ATACMS. За допомогою цих засобів ми змогли б знищити Кримський міст, а далі поступово знищити всі військові обʼєкти окупаційної армії РФ. Теж саме стосується і заяв щодо звільнення Криму до Різдва. Адже, хочу наголосити, що наше просування напряму залежить від сил та засобів. Матимемо засоби для деокупації Криму, тоді ситуація зміниться", – резбмував експерт.

Звільнення Криму: це варто знати

Видання Daily express пише, що Велика Британія готує український спецназ для участі в операції з деокупації Криму. Спеціальний курс пройдуть біля двох тисяч солдатів. Саме з них формуватимуть вістря атаки під час звільнення півострова.

Водночас очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов порадував українців прогнозом щодо деокупації півострова. На питання, коли ЗСУ звільнять Крим, він відповів лаконічним "Скоро".

Вас також можуть зацікавити новини: