США і Польща обговорили розміщення військової бази \ фото Zaxid.net

Заступник міністра оборони США з міжнародної політики Джон Руд провів переговори у Варшаві про постійне розміщення американських солдатів в Польщі.

Читайте такожПольща інвестує в модернізацію своєї армії близько 50 мільярдів доларів

Про це повідомив портал Defense One з посиланням на в. о. помічника Кетрін Уілбаргер, передає kommersant. За її словами, угода може бути підписана лише через півроку або рік.

Відео дня

«Ми виступили з дуже серйозною пропозицією, і на цьому тижні ми вже розробляємо деякі технічні деталі. Сподіваємося після зустрічі отримати міцну основу для подальшої роботи», - сказала вона в комітеті Палати представників США з питань збройних сил. Вона додала, що якщо Польща прийме пропозицію Руда, то Держдепартамент візьме на себе відповідальність за підготовку угоди. Уілбаргер не розкрила деталей пропозиції, зробленої Польщі.

17 вересня 2018 року президент США Дональд Трамп провів переговори з польським президентом Анджеєм Дудою. За підсумками зустрічі вони вирішили розширити співробітництво у сфері оборони та розвідки та повідомили про можливе розміщення в Польщі американської військової бази.