Ілюстрація / REUTERS

Міністерство оборони Японії вирішило розробити крилату ракету, дальність дії якої складе 400 кілометрів.

Про це повідомляє газета Yomiuri з посиланням на урядових чиновників, передає РБК.

Ракетами планують оснастити винищувачі ВПС країни, як передбачається, вони зможуть атакувати кораблі противника поза межами досяжності його ППО.

Відео дня

Як пише видання, подібна розробка є першою в країні, розвиток власних крилатих ракет було включений в новий план оборони, схвалений кабінетом міністрів Японії в грудні минулого року.

Читайте такожЯпонія вперше з часів Другої світової поверне у флот авіаносці

Основою стане надзвукова ракета ASM3 класу «повітря-земля», розробка якої завершилася в 2017 році. Ракета має швидкість 3 маха і радіус дії від 100 км.

Як зазначає газета, для належного реагування на зростаючі оборонні можливості Китаю потрібно ракети з подвоєною дальністю польоту, тому японське військове відомство поставило під сумнів ефективність ASM3. Через малий радіус дії Міноборони не включило її в план закупівель на 2018 і 2019 роки. Кошти на розробку нової ракети закладуть у бюджет на 2020 фінансовий рік.

Раніше УНІАН повідомляв, що влада Японії ухвалили рішення про розробку нового винищувача, який повинен буде замінити застарілі Mitsubishi F-2 у 2030-х роках.