США будуть використовувати передові технології для захисту від виникаючих загроз / фото УНІАН

США мають намір протягом трьох років розробити систему попередження про пуски гіперзвукових ракет.

Про це повідомив на слуханнях у комітеті у справах збройних сил Палати представників Конгресу заступник глави Пентагону з політичних питань Джон Руд, передає РБК.

"У першу чергу ми хочемо мати можливість виявляти і відстежувати пуски гіперзвукових ракет. Тут вступає в силу концепція розміщення на низькій навколоземній орбіті дешевих сенсорів. Ми сподіваємося, що зможемо почати розміщувати їх на орбіті вже через три роки", - сказав Руд.

Відео дня

Читайте такожРосія перемістила 20 гіперзвукових ракет на військовий полігон - ЗМІ

За його словами, потенційні противники США розробляють складні системи балістичних і крилатих ракет з підвищеною швидкістю, дальністю, точністю і летальністю. Крім того, Росія і Китай зайняті створенням гіперзвукової зброї, яка маневрує по складній траєкторії і її важче відстежити й ліквідувати.

Оборона США є першочерговим завданням держави, зазначив Руд, розповівши, що на Алясці Пентагон розмістив додаткові 20 установок протиракетної оборони (усього їх 64 в цьому районі). Також він вказав на необхідність розміщення нових радарів на Гаваях і створення глобальної системи спостереження для захисту від крилатих ракет противника.

Для посилення протиракетної оборони США для комплексів ПРО Aegis Пентагон закупить ракети SM-3 Block IA і Block IIA, а також радари Spy-6. Крім удосконалення застарілих систем ПРО, США будуть використовувати передові технології для захисту від загроз, що виникають. У їх число входить тестування ракет SM-3 Black IIA проти гіперзвукової зброї.

Раніше УНІАН повідомляв, що адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення збільшити бюджет на розробку гіперзвукової зброї замість додаткового фінансування систем протиракетної оборони (ПРО).