Район Говерли для випробування обрали вперше / armyinform.com.ua

У Карпатах в районі Говерли відбулися чергові випробування дообладнаного під вимоги ІСАО літака Іл-76МД.

Одним із найскладніших пунктів програми перевірки було випробування системи запобігання зіткнення літака із землею, повідомляє АрміяInform.

Читайте такожЯпонія показала проектне зображення свого новітнього винищувачаГоловний інженер авіації-начальник управління Головного інженера авіації Командування Повітряних cил Збройних сил України генерал-майор Петро Скоренький зазначив, що відстань між горою та літаком є критично малою.

Відео дня

«Маневр потрібно здійснити за лічені секунди. Тож, окрім електроніки, велику роль під час таких польотів відіграє і професіоналізм екіпажу. За результатами перевірки всі системи літака працювали штатно, без зауважень», – сказав Скоренький.

Район Говерли для випробування обрали вперше. До 2014 року такі польоти відбувалися в Криму. Там умови ще складніші – різкий перехід від рівня моря до гірської місцевості, хоча метеоумови в Карпатах більш мінливі та нестабільні.

Дообладнанням літака новітніми системами займався Миколаївський авіаремонтний завод. Після успішно проведених випробувань літак отримав усі необхідні документи, які дозволяють виконувати польоти відповідно до вимог ІСАО. Враховуючи потреби в літаках Іл-76МД, і в майбутньому планується їх дообладнувати новітніми системами.

Раніше УНІАН повідомляв, як в Україні вперше показали розроблений спільно з Туреччиною безпілотний винищувач.