Британія може відправити морпіхам у Кринках конфісковані човни біженців, – Newsweek

Громадська організація "Mission Ukraine" запропонувала британському уряду передати Україні конфісковані у незаконних біженців човни, пише Newsweek.

"Україна відчайдушно потребує човнів, щоб не відставати від східного берега та врятувати життя бійців, які борються з переправою через одну з найширших річок Європи, також відому як Дніпро", – пише видання.

З посиланням на благодійну організацію "Mission Ukraine", журналісти пропонують передати Києву конфісковані судна, якими користувалися мігранти, аби незаконно потрапити до Британії. За словами благодійної організації, ці човни лежать на складських приміщеннях і на їхнє утримання витрачають значні кошти. 

Відео дня

"Ми готові фінансувати витрати на транспортування. Ми хочемо заощадити гроші платників податків Великобританії, відмовившись від зберігання та переробки цих човнів, ми буквально намагаємося зробити це безпрограшним для всіх", – сказав Newsweek співзасновник "Mission Ukraine" Алекс Кругляк.

Втім, уряд Британії на запит журналістів відповів, що країна не хоче віддавати Києву "небезпечні" човни. Мається на їх стан. Втім, у благодійній організації пояснили, що частина човнів придатні для плавання. А ті, що не придатні, можуть бути корисні у вигляді запчастин для ремонту інших суден. Самі човни, на думку волонтерів, можуть використовуватися для евакуації поранених українських бійців на лівому березі Херсонської області. 

"Оскільки Україна вже використовує всі човни, які є в її розпорядженні, використання човнів для мігрантів для медичної евакуації звільняє міцніші судна для перевезення військового обладнання", – сказав Мартін Блекуелл, ще один британський волонтер, який здійснив більше десятка поїздок до України.

Український плацдарм на лівому березі: головні новини

Як повідомляв УНІАН, днями керівник прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що війська РФ відмовляються штурмувати український плацдарм на півдні. За її словами, Москва на цьому напрямку "нашкрібає" війська, щоб штурмувати Кринки хоча б раз на добу.

Раніше військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що для російських окупантів Кринки Херсонської області є дуже незручною локацією. Це, за його словами, Це призводить до того, що поступально окупанти, не здатні протидіяти розширенню плацдарму, починають втрачати нові ділянки.

Вас також можуть зацікавити новини: